Marti
Červená čočka se špenátem v Masala omáčce
Hlavní chody před více než 8 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- kousek zázvoru
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička garam masala
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka kokosového mléka
- 100 g červené čočky
- čerstvý špenát
Postup
Na pánvi krátce prohřejte semínka koriandru a kmínu, až se rozvoní. Poté je přendejte do hmoždíře a drťte s ostatním kořením - zázvorem, červenou i uzenou paprikou, garam masalou, solí, olivovým olejem a lžící krájených rajčat. Místo hmoždíře můžete samozřejmě použít mixér.
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a dozlatova orestujte cibuli. Poté na minutu přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Stačí jen chvilka, jinak by zhořkl. Poté přidejte směs z hmoždíře, rajčata a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přidejte čočku, ztlumte plamen a vařte asi 20 minut do změknutí čočky. Odstavte z plotny a přimíchejte omytý špenát a nechte jej zavadnout. Podávejte třeba s rýží, kopečkem bílého sojového jogurtu, koriandrem nebo jen tak.