Jaruna
Tatarák z hovězí svíčkové na řecký způsob (moscharisio tartar greek style)
Paleo před téměř 9 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 100 g hovězí svíčkové
- 1 polévková lžíce na jemno nakrájených sušených rajčat
- 1/2 kávové lžičky římského kmínu
- 1 malá nadrobno nakrájená fialová cibule
- 1 čajová lžička balzamikového octa
- 2 polévkové lžíce tmavého balzamikového krému
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 20 g fety
- sůl, pepř
Postup
1. Ostrým nožem nakrájíme velmi tenké plátky masa. Plátky nakrájíme na tenké proužky a ty dále sekáme nožem, až vznikne jemně nasekaná masová hmota.
2. Fetu dáme do misky s olejem a balzamikovým krémem a rozmačkáme. Fetu a všechny zbývající ingredience přidáme k masu a důkladně promícháme. Podáváme na grilovaném chlebu. Můžeme ozdobit kapary.