Jana Knotková
Orecchiette se seitanem a chřestem
Těstoviny, noky... před téměř 9 roky z www.menudomu.cz
Ingredience
- balení Seitanu Speciál (cca 15-20 dkg)
- 150g těstovin Orecchiette
- 1/2 skleničky nakládaného zeleného chřestu nebo 6-8ks čerstvého
- 2 stroužky česneku
- řapík celeru
- tymián
- sůl, pepř
- máslo
- 3 šalotky
- hráškové klíčky na dekor
- 3 filety ančoviček pro nevegetariány navíc
Postup
Celá úprava trvá 20 minut. Dejte nejdřív vařit těstoviny. Nechala jsem je 15 minut vařit v osolené vodě a mezi tím: nakrájela nadrobno šalotky, celer a česnek, překrájela každý kus seitanu na asi 4 díly, překrájela na centimetrové válečky chřest, obrala z tymiánu lístky a popřípadě rozsekala na malé kousíčky ančovičky. Když máte takhle připraveno, na pánvi rozehřejte máslo a orestujte dozlatova šalotky s celerem, pak přidejte česnek, tymián, seitan a případně ančovičky. Restujte 3 minuty. Podlijte jednou až dvěma naběračkami vody z vařících se těstovin a nechte probublávat. Orecchiette uvařte al dente. Slijte a hned přidejte do pánve. Osolte, opepřete, přidejte chřest. Promíchejte. Přikryjte ještě na 2 minuty pokličkou a nechte spojit a provařit. Podáváme zdobené hráškovými klíčky nebo třeba lístky bazalky.