Jana Knotková
Batátové gnocchi s rukolovým pestem
Těstoviny, noky... před téměř 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Gnocchi
- 630 g batátů
- cca 300 g celozrnné špaldové mouky
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- Pesto
- 50 g rukoly
- 3 lžíce mletých ořechů
- 75 ml olivového oleje
- 35 g Gran Moravie
- sůl, pepř
Postup
Batáty jsem si oloupala, nakrájela na menší kousky, vložila do hrnce, zalila vodou, lehce osolila a vařila do změknutí.
Zatímco se mi vařily brambory, jsem si rozmixovala omytou a osušenou rukolu s ořechy, solí, pepřem, olivovým olejem a sýrem na pesto.
Poté jsem slila vodu, rozšťouchala brambory, zasypala moukou, dochutila muškátovým oříškem, solí, pepřem a zpracovala v těsto. Možná budete muset přidat trochu mouky přidat, záleží na konzistenci těsta. Na pomoučeném vále jsem těsto rozdělila na 4 díly a vyválela v tenké válečky, které jsem rozdělila na malé kousky velikosti gnocchů. Ty jsem poté dotvarovala v malé oválky pomocí pomoučených rukou, které jsem na závěr rozmáčkla vidličkou. Vařila jsem v osolené vodě, až gnocchi vyplavaly na povrch. Opatrně jsem je vylovila, nechala okapat. Rozdělila jsem na talíře, doplnila pár lístky rukoly, porcí pesta a podávala.