Jaruna
Asijský salát s hovězím masem a mangem
Paleo před téměř 9 roky z www.nataliri.cz
Ingredience
- 300 g Hovězí svíčková
- 200 g Mango
- 100 g Limetka
- 40 ml Rybí omáčka
- 12 g Hnědý cukr
- 200 g Bílé zelí
- 60 g Červená cibule
- 40 g Sójové klíčky
- 2 g Thajská bazalka
- 1 ks Chilli paprička
Postup
1. Připravíme si maso
Očistíme maso, osolíme, opepříme a na oleji (2 lžíce na 2 porce) opečeme z každé strany asi 1-4 minuty dle tloušťky masa tak, aby bylo maso propečené dle Vašich představ. Dáme stranou chladnout.
2. Připravíme si mango
Oloupeme mango a odkrájíme od pecky. Nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm.
3. Připravíme si zálivku
Do mísy dáme šťávu z limetky, cukr, 40 ml oleje extra virgin (na 2 porce), rybí omáčku a nasekané chilli dle chuti (chilli papričku před nakrájením očistíme od pálivých zrníček). Promícháme.
4. Dokončíme salát
Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky přibližně 3 mm tenké. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 0,5 cm tenké plátky.
Do mísy se zálivkou vložíme mango, zelí, cibuli, maso a klíčky.
Vše promícháme s nasekanou thajskou bazalkou na 0,5 cm velké kousky a servírujeme.