Lenka Krásová
Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami
Obědy před téměř 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- cca 700g syrové špagetové dýně
- 4 lžíce olivového oleje + trochu navíc na pečení dýně
- 2 stroužky česneku
- snítku tymiánu
- 200g žampionů na plátky
- sůl a pepř
- 60g parmazánu + na posypání
Postup
Dýni jsem rozpůlila, trochu pokapala olivovým olejem a na 200°C ji pekla řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkla. Dýni jsem pak nechala vychladnout a vidličkou naškrábala "špagety".
Na olivovém oleji jsem nechala zpěnit nasekaný česnek, přidala jsem nasekaný tymián a plátky žampionů a vše spolu opékala asi 10 minut dozlatova.
K žampionům jsem pak přidala nastrouhaný parmazán a hned vmíchala "špagety", které jsem nechala už jen prohřát, dosolila, opepřila a podávala je na talíři zasypané ještě trochou parmazánu.