Lenka Krásová
Mungo fazolky se špenátem v kokosovém mléce
Obědy před téměř 9 roky z www.delicious-blog-lucie.cz
Ingredience
- cca 100 g mungo fazolek v suchém stavu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- zhruba 1/2 hrnku vody
- 200 ml kokosového mléka
- 100 g baby špenátu
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
Postup
Mungo fazolky jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu. Na lžíci kokosového oleje jsem si zpěnila nadrobno nakrájenou cibuli, přidala jsem na minutu na plátky nakrájený česnek, mungo fazolky, krátce promíchala, zalila trochou vody a přivedla k varu. Stáhla jsem plamen a vařila do změknutí fazolek, zhruba 30 minut. Dochutila jsem solí, římským kmínem, zalila kokosovým mlékem a ještě zhruba 5 minut vařila. Těsně před dokončením jsem přidala omytý špenát, nechala jej zavadnout a odstavila z plotny.