Jana Knotková
Špagety s pečeným česnekem a citronem
Těstoviny, noky... před téměř 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- 2 palice česneku
- množství těstovin pro dva
- kůru a šťávu z poloviny citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- chilli papričku
- čerstvou bazalku
- sůl
- parmazán
Postup
Troubu jsem si předehřála na 200°C, vložila do ní palice česneku a pekla je do měkka 20-30 minut. Upečené palice jsem nechala vychladnout a měkký česnek vyloupala ze slupek.
Těstoviny jsem si uvařila al dente.
Na pánvi jsem na oleji nechala prohřát česnek, který jsem vařečkou rozmělnila na kaši, přidala jsem trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru.
Když jsem do pánve přidala špagety, vše jsem společně promíchala, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny a vše zakápla citronovou šťávou. Hotové špagety jsem stáhla z plotny a vmíchala do nich nasekanou bazalku a parmazán.