Jana Knotková
Těstoviny s hráškovým pestem
Těstoviny, noky... před téměř 9 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 400g těstovin
- 300g čerstvého zeleného hrášku
- 300g zeleného chřestu
- 100g pesta
- 2 lžíce citrónové kůry
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé máty
- sůl, pepř
- parmazán
Postup
Barvy na talíři jsou jednoduše neodolatelné, jaro z něj úplně čiší a já jsem si toto jídlo zamilovala hned na první pohled, aniž jsem ho do té chvíle ochutnala. Nejdříve všichni jíme očima a mě tohle jídlo tak zaujalo, že bylo velkým potěšení ho nafotit. Taky to tak vypadalo, fotek jsem ve foťáku měla tolik, že mi zabralo pěknou dobu, než jsem vybrala těch pár, o které jsem se s vámi v dnešním článku podělila.
Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.
DSC_0204
Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev, společně s kapkou olivového oleje, pestem, citrońovou kůrou i šťávou.
Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Já jsem využila slunečnicových semínek, čerstvého hrášku, v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem jsem tak udělala plnou skleničku svého domácího hráškového pesta.