Lenka Krásová
Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
Obědy před asi 9 roky z www.tradicnirecepty.cz
Ingredience
- 2 kusy
- 6 stroužků
- 2 lžíce
- chilli, 3 kusy
- 600 g
- 2 dl
- 150 g Cibule 2 kusy
- Česnek 6 stroužků
- Kečup 2 lžíce
- Mletá paprika sladká
- Paprika chilli, 3 kusy
- Pepř
- Sůl
- Vepřové 600 g
- Voda 2 dl
- Žampióny 150 g
Postup
Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme.
Pekáček vylijeme trochou oleje.
V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu.
Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče.
Pečené brambory:
brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou ml. paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova.
Poznámka
Na fotce je porce bez žampionů a papriček. Pekla jsem na dvakrát kvůli dětem. Nemají rádi houby a ostrá jídla jim také nedávám. Dcera je velmi vybíravá v mase, ale tohle vychvalovala až do nebe.