Lenka Krásová
Jemná kuřecí korma
Obědy před asi 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g hustého jogurtu (řeckého nebo smetanového)
- 70 g korma kari pasty (viz Tipy & triky)
- 4 velké kuřecí řízky, překrojené napůl
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, přepůlená a nakrájená na plátky
- 2 lžičky hladké mouky
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 50 g baby špenátu
- sůl
- hrst koriandrových lístků
- dušená rýže nebo indické placky pappadum k podávání
Postup
1 Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.
2 V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.
TIPY & TRIKY
Kari pasta korma je nejjemnější z kořenicích kari past. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer, u Robertsona nebo třeba v pákistánském obchodě Shalamar (Praha 3, Lipanská 3).