Lenka Krásová
Chili con carne
Obědy před téměř 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- olivový olej
- 3 cibule
- 600 g mletého hovězího masa
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 velké mrkve
- 250 g celeru
- 2 zelené papriky
- 2x 400 g konzerva rajčat
- 250 ml hovězího vývaru
- 250 ml silného červeného vína
- čerstvý tymián
- 1 chilli paprička
- 400g konzerva fazolí
- chleba
- zakysaná smetana
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu červenec 2013.
Olej rozpalte ve velkém hrnci. Pak vsypte cibuli a nechte ji zrůžovět, přidejte maso a zprudka ho opékejte, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo. Maso podle chuti osolte a opepřete, pak přidejte česnek, mrkev, celer i papriky, promíchejte, krátce opečte a přidejte rajčata. Nechte prohřát a vlijte vývar i víno, vmíchejte tymián a pokrájenou papričku a přiklopené pomalu vařte asi hodinu. Přidejte scezené fazole a podle chuti osolte, prohřejte, případně dopepřete. Podávejte s chlebem a zakysanou smetanou.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks