Lenka Krásová
Špagety se špenátem a krémovou česnekovou omáčkou
Obědy před asi 9 roky
Ingredience
- Bezvaječné těstoviny
- Olivový olej
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek mražených hříbků nebo 9 středně velkých hub, nakrájených
- 1 šálek mraženého špenátu (rozmraženého)
- 1 kelímek sojové smetany
- 1 lžíce droždí
- 1 lžíce veganského sýra
- ½ lžičky oregana
- 2 lžíce suchého bílého vína
- Červená paprika a černý pepř na posypání
- Trocha olivového oleje na zakápnutí
Postup
V nepřilnavé pánvi za stálého míchání opékejte česnek. Trvá to asi minutu.
Přidejte houby a snižte plamen. Nechte opéct doměkka a vylijte šťávu. Přidejte špenát a míchejte. Pak přidejte zbylé ingredience kromě smetany, papriky, pepře a oleje. Nechte vařit 10-15 minut, část se odpaří.
Snižte teplotu, přidejte smetanu, zamíchejte a nechte ještě na chvíli odkryté vařit.
Těstoviny uvařte doměkka a slijte. Smíchejte s omáčkou a na talířích posypejte paprikou a pepřem a zakápněte olivovým olejem.