Lenka Krásová
Pečené bramboráčky s parmezánem
Obědy před asi 9 roky z scribbler.cz
Ingredience
- asi 600 g nahrubo strouhaných brambor (osušených v utěrce)
- 3 zelené jarní cibulky (nakrájené na kolečka, zužitkujeme zelenou i bílou část)
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 lžičku soli
- Půl lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- Formu na mufiny
Postup
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na mufiny vymažeme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji) a postavíme stranou. Ve velké míse lehce vidličkou promícháme nahrubo strouhané osušené brambory, pokrájenou jarní cibulku, parmezán, sůl a pepř. Směs pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.
V míse promícháme všechny přísady V míse promícháme všechny přísady Směs dobře promícháme s olivovým olejem
Směs naplníme lžící rovnoměrně do formy na mufiny. Zadní stranou lžíce ji lehce do každé mističky vmáčkneme.
Směs naplníme do formy na mufiny
Pečeme v troubě asi 60 a 75 minut. Formu umístíme do spodní třetiny trouby. Po upečení necháme bramboráčky asi 5 minut odpočinout a pak je nožem uvolníme a vyklopíme z formy.
Bramboráčky pečeme v troubě
Pokud chceme bramboráčky péci až druhý den, umístíme formu přikrytou fólií do ledničky. 30 minut před pečením ji z ledničky vyjmeme.