Marti
Kachní prso na pekingský způsob s Hoisin omáčkou a omeletou
Hlavní chody před asi 9 roky z www.nataliri.cz
Ingredience
- 2x 250g Kachní prsa
- 100 g Hladká mouka
- 1 ks Vejce
- 50 g Jarní cibulka
- 60 g Okurka
- 60 g Mrkev
- 100 ml Hoisin omáčka
- 2 g Sezam
- 4 g Koření pěti vůní
- 1 ks Pomeranč
- 5 g Koriandr
- 30 g Med
Postup
1. Připravíme si suroviny
Jarní cibulku opláchneme a nakrájíme na cca 3 mm slabé proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm slabé proužky, stejně tak nakrájíme očištěnou mrkev. Pomeranč rozkrojíme napůl a vymačkáme z obou polovin šťávu. Předehřejeme si troubu na 160°C.
2. Následně připravíme marinádu na kachní prsa
V misce smícháme pomerančovou šťávu, koření pěti vůní dle chuti, polovinu z celkového množství Hoisin omáčky, med, polovinu z celkového množství koriandru, který natrháme na větší kusy cca 2 cm veliké.
3. Opečeme si kachní prsa
Kachní prsa omyjeme, osušíme, očistíme a dochutíme solí a pepřem. Kůži si nařežeme ve tvaru mřížky tak, aby se neporušila svalovina. Rozpálíme si pánev nasucho na nejvyšší plamen a kachní prsa opékáme nejprve kůží dolů po dobu cca 5 minut, poté maso otočíme a opékáme ještě 3-5 minut. Následně předáme kachní prsa i s výpekem do pekáčku a přidáme připravenou marinádu. Maso nepřikrýváme a dopékáme v předem vyhřáté troubě na 160°C cca 15 min. Pokud máte maso raději více propečené, může nechat péct o pár minut déle. V průběhu pečení přeleváme šťávou z pekáčku.
4. Připravíme si těsto na omeletu
V misce smícháme hladkou mouku, 140 ml vody (na 2 porce), vejce a sůl. Směs rozmícháme v hladké těstíčko. Vezmeme si větší pánev, přidáme lžíci rostlinného oleje na každou omeletu a na středním plameni olej rozpálíme. Na rozpálenou pánev nalijeme těstíčko ve vrstvě tlusté jako na palačinku a opékáme na středním plameni z obou stran.
5. Ochutíme zeleninu
Zeleninu nakrájenou na slabé proužky smícháme s druhou polovinou Hoisin omáčky, sezamem a druhou polovinou koriandru, který natrháme na větší kusy (cca 2 cm). Pokud nám po upečení kachních prsou zbyde v pekáčku výpek, můžeme jej také přimíchat do zeleniny.
6. Můžeme servírovat
Na každou omeletu naneseme ochucenou zeleninu a zabalíme. Upečená kachní prsa nakrájíme na cca 4 mm tenké plátky, které vyskládáme navrch zabalené omelety se zeleninou.