Andreja Snejdar
Carrot cake (mrkvový dort)
Nenáročné pečení před asi 9 roky
Ingredience
- www.apetitoonline.cz
- 4 vejce
- 1 a čtvrt hrnku oleje ( může být také olivový)
- 2 hrnky hnědého cukru
- 2 lžičky javorového sirupu (nebo vanilkového extraktu)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 rovné lžičky kypřící sodky
- 2 rovné lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky soli
- 3 hrnky na hrubo nastrouhané mrkve (asi 8-10 kusů)
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- Poleva: 500 g sýru PHILADELPHIA, 2 hrnky moučkového cukru, 1 lžička javorového sirupu, šťává z 1 citronu, 2 lžíce másla
- TIP na mátovou polevu: tvaroh, žervé, trochu másla, cukr a čerstvou mátu. Vše rozmixovat :o)
Postup
Vyšleháme vejce, cukr, extrakt. Přidáme suché přísady, olej. Nakonec mrkev a ořechy. Nalejeme do dortové formy. Pečeme asi 1 hodinu na 175 stupnů. Dort necháme vychladnout, podelně rozpůlíme, natřeme 1/3 polevy, přiklopíme a celý dort potřeme zbylou polevou.
Druhý den je nejlepší :o)
.