Jana Knotková
Polévka z černých fazolí s limetkou a koriandrem
Polévky před více než 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- olivový olej
- 1 šalotku
- stroužek česneku
- chilli papričku
- lžičku římského kmínu
- hrnek přes noc namočených fazolí
- 0,6 litru vývaru
- šťávu z poloviny limetky
- zakysanou smetanu a koriandr k servírování
Postup
Na oleji jsem nechala zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku, přidala jsem celý česnek, nasekanou chilli papričku a celý římský kmín. Všechno koření jsem opékala ještě asi minutu.
Do hrnce jsem ke koření přidala fazole a vývar a nechala pomalu dusit asi 3/4 hodiny, dokud fazole nezměkly. Podle potřeby jsem přilévala trochu vody.
Vývar jsem společně s již měkkými fazolemi rozmixovala ponorným mixérem do hladka a polévku dochutila limetkovou šťávou.
Servírovala jsem ji na talíři s trochou zakysané smetany a nasekaným čerstvým koriandrem.