ivajir1
Zavařené vepřové maso - Recepty na každý den
zavařování před více než 9 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- ngredience
- 5 kilogramů vepřová kýta
- 1 kilogram vepřové kůže
- 7 lžiček sůl
- 4 lžičky kmín
Postup
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vepřové kůže nakrájíme na plátky asi 15 x 5 cm a můžeme začít vkládat do velkých litrových vymytých sklenic. Na dno dáme stočenou kůži na ní pár kostek masa a zase kůži a pak opět maso. Plníme tak do 3/4 a pořádně pěstí obsah stlačíme. Sklenička na fotu je již uvařená.
Navrh nasypeme 1/2 lžičky soli a trochu kmínu. Z této dávky je asi 14 sklenic. Nakonec zalijeme převařenou zchladlou vodou - 1 menší naběračka vody na jednu sklenici masa. Dobře uzavřeme červenými víčky. Vaříme 2 hodiny první den, a dvě hodiny den druhý. Maso je vynikající jen tak vyndané ze skleničky s chlebem.
Výborné je hlavně, když je narychlo potřeba něco uvařit. Jako základ používáme nadrobno nakrájenou cibulku orestovanou na sádle nebo oleji, potom vložíme maso ze sklenice a necháme prohřát.