Andreja Snejdar
Těstoviny s omáčkou z pečené dýně a rajčat s pistáciemi
Pasta před více než 9 roky z www.kucharinka.cz
Ingredience
- 1 malá dýně hokaido
- olivový olej
- pepř, tymián, bazalka a oregano
- šalotka
- půl plechovky loupaných rajčat
- dvě lžíce mascarpone
- špagety
- Pistáciové ořechy
Postup
Dejte vařit vodu na špagety
Hned potom si dejte péct dýni. Vyskládejte ji do zapékací misky nebo na plech. Pokapejte olivovým olejem, posypte pepřem, solí, tymiánem, bazalkou i oregánem a dejte zhruba na 15 minut péct.
Mezi tím si oloupejte šalotku, nakrájejte na drobno a na olivovém oleji zpěňte. Přidejte loupaná rajčata a nechte probublávat.
Jakmile se dopeče dýně většinu obsahu i s olejem přendejte k rajčatové omáčce. Chvíli povařte a pak rozmixujte do hladka.
Dejte vařit špagety podle návodu na obalu.
Do omáčky Přidejte mascarpone. Osolte, opepřete, případně ještě přidejte bylinky.
Ořechy rozbijte paličkou na maso – jen tak na hrubo. Špagety polijte omáčkou a posypte pistáciemi. Dobrou chuť