Jana Knotková
Sezónní polévka z červené řepy
Polévky před více než 9 roky z little-honey-bunny.blogspot.cz
Ingredience
- - 2 lžíce rostlinného tuku/veganského "másla" (Já používám Provamel, protože cibuli zpěněnou na něm mám nejradši.)
- - 1 větší cibuli
- - 1 mrkev
- - 1 bramboru
- - 500 g pečené červené řepy
- - bobkový list
- - čerstvě mletý pepř
- - 1 lžička tymiánu
- - 1 lžička mletého kmínu
- - 1,5 l zeleninového vývaru
- - sůl
- - rýžovou smetanu a čerstvou petrželku k podávání
Postup
V hrnci necháme rozpustit máslo a na něm zpěníme cibuli, dokud nezezlátne.
Poté přidáme nakrájenou mrkev, nakrájenou bramboru a oloupanou řepu na kousky. Dohromady restujeme 4 minuty a následně přidáme bobkový list, pepř, tymián a kmín.
Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme přibližně 20 minut, aby nám zelenina hezky změkla.
Jakmile je zelenina uvařená, rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na závěr dosolíme podle chuti a podáváme ozdobené rýžovou smetanou a čerstvou petrželkou:)