Jaruna
Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)
Saláty před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3–4 vejce
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 1/2 svazku čerstvé petrželky
- 1 lžička drceného sušeného chilli
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvé bílé pečivo k podávání
Postup
Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.