www.delibety.com
Polievka z tekvice HOKKAIDO so škoricou a mätou
Polievky před více než 9 roky
Ingredience
- pre 4 osoby:
- 1 tekvica Hokkaido
- 0,5-1l zeleninového vývaru (podľa hustoty polievky, akú máte radi)
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky mletého chilli
- 10-15 lístkov čerstvej mäty
- na dochutenie:
- kyslá pochúťková smotana
- opražené tekvicové semiačka
Postup
1. Tekvicu dôkladne umyjeme a narežeme na kocky, poukladme na plech, pokvapkáme olivovým olejom.
2. Vložíme do rúry na 30 minút pri teplote 180 C.
3. Upečenú tekvicu rozmixuje na pyré a postupne do mixocavej nádoby pridávame soľ, chilli, škoricu a vývar.
4. Nakoniec pridáme lístky mäty a dôkladne premixujeme.
5. Dozdobíme smotanou a lsítkami mäty, tekvicovými semiačkami.
Delikátne varanie a dobrú chuť,
praje DeliBety