www.delibety.com
Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem
Ryby a seafood před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg filetů z bělomasé ryby, bez kůže
- nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřené limety (nemusí být)
- 250 ml čerstvé chilli omáčky
- 1 menší svazek čerstvého koriandru
- 1 lžička mořské soli
- 1 vejce
- olej na smažení
- 1 velká salátová okurka
- 2 rajčata, na plátky
- 2 jarní cibulky, na dlouhé nudličky
Postup
1 Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.
2 Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.
Něco navíc
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.