www.delibety.com
Domácí dýňové máslo
Pomazánky, dipy před více než 9 roky z delamesitosami.cz
Ingredience
- asi 4 kilovou dýni máslovou
- 60ml jablečného moštu nebo šťávy
- 200g třtinového cukru
- 1 lžičku skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1 lžíci šťávy z citronu
- 1 lžíci vanilkového extraktu (kdo nemá, získá tady)
- špetku mořské soli
Postup
Dýni rozkrojte vejpůl, vyberte semínka a upečte v troubě předehřáté na 180°C na pergamenovém papíře 45 minut. Nechte vychladnout, pak sloupněte slupku. Dužinu dejte do mixeru a zpracujte do hladka, postupně přidávejte cukr, skořici, muškátový oříšek. Naprosto hladkou směs přemístěte do hrnce s pokličkou a rozehřejte na středním žáru, po rozehřátí teplotu snižte, pozor, celá věc ráda prská, takže pokličku používejte jako štít, míchejte a nakukujete pod štítovou ochranou. Po 5ti minutách odstavte, vmíchejte vanilku, citronovou šťávu a špetku soli. Přemístěte do vyvařených čtvrtinkových zavařovaček a uchovávejte v chladu 2-4 týdny.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!