Jaruna
Pusinkové hrušky
Pečení před více než 9 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hrušky
- šťáva citronová
- vanilkový lusk
- víno červené
- cukr krystal
- skořice
- bobkový list
- pomeranče
- bílek
- cukr krystal
- šťáva citronová
- cukr moučkový
- jogurt bílý
- cukr hnědý
Postup
Hrušky oloupeme, stopku neodstraňujeme, a potřeme je citronovou šťávou, abychom zabránili jejich zhnědnutí. V hrnci smícháme vanilkový lusk, víno, cukr, skořici, bobkový list, pomerančovou kůru a šťávu a přivedeme k varu. Přidáme hrušky a vaříme na mírném ohni 10 minut.
Hrušky vyjmeme a tekutinu v hrnci svaříme na hustý sirup. Přecedíme ho, nalijeme na hrušky a necháme vychladnout.
Bílky, krystalový cukr a citronovou šťávu vyšleháme ručním šlehačem do husté a lesklé hmoty (asi 10 minut). Dřevěnou lžící posypanou moučkovým cukrem vytvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení čtyři vyšší kruhy o průměru 7 cm. Boky uhladíme lžící a ve středu každého vytvoříme malý důlek pro hrušky a jogurtovou náplň. Vložíme je na 90 minut do trouby vyhřáté na 11é °C a pak necháme vychladnout ve vypnuté troubě.
Jogurt osladíme hnědým cukrem, rozdělíme ho do hotových pusinek, přidáme hrušky a mírně je přelijeme sirupem.