www.delibety.com
Dýňové gnocchi
Cestoviny...Pasta před více než 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- asi polovinu větší dýně hokkaido (po upečení bude třeba hrnek pyré)
- trochu olivového oleje
- 2-2,5 hrnku hladké mouky
- špetku muškátového oříšku
- sůl
Postup
Dýni jsem vydlabala, nakrájela na kousky, pokapala olejem a nechala v troubě předehřáté na 200°C péct do měkka asi hodinu. Hotovou dýni jsem rozmixovala najemno ponorným mixérem a nechala zchladnout.
Rozmixované dýňové pyré jsem v míse zpracovala spolu s moukou, muškátovým oříškem a solí v nelepivé těsto, které jsem rozdělila na čtvrtiny. Z každé části jsem na pomoučeném vále vytvořila váleček, který jsem nakrájela na kousky. Každý nok jsem pak ještě lehce zmáčkla vidličkou, aby se na něm vytvořily rýhy.
Takto připravené nohy jsem uvařila v osolené vroucí vodě. Hotové noky poznáte, když vyplavou na hladinu. S čím budete podávat je na vás, poměrně primitivní tip naleznete v úvodu.