Jaruna
Španělská fazolová polévka
Polívky před více než 9 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli paprička 1 ks
- uzená paprika 2 lžičky
- anglická slanina 8 plátků
- sekaná rajčata 2 konzervy
- kuřecí vývar 1 litr
- chorizo klobása 2 nožičky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bílé fazole 1 konzerva
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1
V hrnci rozehřejte olivový olej a pomalu na něm osmahněte dozlatova nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte uzenou papriku, promíchejte, aby se rozvoněla, a zalijte rajčaty a vývarem. Nechte povařit asi 15 minut.
2
Přidejte nakrájené klobásky a slité fazole a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zasypte nasekanou petrželí.
3
Servírujte horké s dobrým pečivem.