Jaruna
Houbové kynuté knedlíky s rajskou omáčkou
Velkej oběd před více než 9 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- houby
- mouka pšeničná hrubá
- mléko
- houska
- vejce
- droždí
- majoránka
- pepř mletý
- sůl
- rajčata sterilovaná
- olej olivový
- cukr
- česnek
- majoránka
- pepř mletý
- sůl
Postup
K prosáté mouce přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme majoránku, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto. Přidáme housku nakrájenou na malé kostičky, opatrně promícháme a těsto necháme 40 minut odpočinout na teplém místě.
Mezitím uvaříme omáčku. V hrnci přivedeme k varu drcená rajčata s cukrem, drceným česnekem a majoránkou, omáčku rozmixujeme, vmícháme olivový olej, opět rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Houby nakrájíme nadrobno, opečeme je nasucho na teflonové pánvi a podusíme, až se odpaří asi polovina vody (houby ztratí asi polovinu původní váhy). Necháme je zchladnout a pak polovinu vmícháme do těsta. Znovu ho důkladně propracujeme a necháme 15 minut vykynout.
Z těsta utvoříme menší kulaté knedlíky, necháme je ještě 5 – 10 minut vykynout, pak je zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut.
Hotové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme s rajčatovou omáčkou a posypané zbylými podušenými houbami.