Andreja Snejdar
Burger Trattoria
Hovězí před více než 9 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Množství: pro 4 osoby
- 600 g čerstvě mletého hovězího předního masa
- 4 hamburgerové housky - briošky
- 4 silnější plátky slaniny
- svazek rukoly
- 4 plátky chuťově výraznějšího sýra, ideálně italská fontina
- 4 plátky kvalitního salámu typu prosciutto výraznější chuti, ideální italská coppa
- 4 sýrové chipsy z pikantnějšího sýra
- 4 lžičky majonézy
- sůl, pepř
Postup
1. Maso rozdělíme na čtyři stejně velké díly, vytvarujeme do kulaté placky o něco větší, než je průměr housky, a položíme na rozpálený gril. Vedle položíme plátky slaniny. V polovině pečení otočíme jak burgery, tak slaninu. Na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit.
2. Hotové sundáme z grilu a necháme na talíři odpočívat. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat.
3. Poté vrstvíme odspoda: spodní polovina housky, majonéza, rukola, maso se sýrem, slanina, sýrový chips, copa, majonézou pomazaná horní část housky a přiklopíme. Můžeme podávat.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/jak-pripravit-burger-0rh-/recepty.aspx?c=A130422_135051_recepty_job