Jaruna
Salát s kotletou a jablky
Saláty před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 vepřové kotlety (celkem asi 450 g)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička medu
- 3 lžíce smetany
- 1 římský salát (či 2 saláty little gem)
- 2 jablka
- hoblinky parmazánu
Postup
1 Na lžíci oleje opečte osolené a opepřené kotlety z obou stran dozlatova; cca 5 minut z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a dejte stranou.
2 V misce prošlehejte zbylý olej, hořčici, citronovou šťávu, med a smetanu.
3 Salát nakrájejte nebo rozdělte na lístky a rozložte na talíře. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Přidejte k salátu. Maso nakrájejte na proužky, rozložte je na salát, přelijte vše zálivkou a posypte hoblinami parmazánu.