Jaruna
Kachní prsa s višněmi
Večeře před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kachna
- olej
- cukr
- pepř mletý
- sůl
- nové koření
- skořice
- višně
- slanina anglická
- cibule šalotka
- víno červené
- moučka škrobová
- masox
- šťáva citronová
- cukr
- pepř mletý
- sůl
Postup
V misce smícháme olej s mletou skořicí, novým kořením pepřem a cukrem, do této směsi naložíme kachní prsa a uložíme je na 3 – 6 hodin v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.
V jiné vhodné pánvi opečeme dozlatova slaninu nakrájenou na drobné kostičky a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, červené víno a rozdrobenou kostku masoxu a promícháme. Do pánve přidáme opečená kachní prsa, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.
Hotová prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je i s omáčkou na talíře a podáváme s bílým pečivem.