www.delibety.com
Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty
Šaláty před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 pěkné pomeranče
- 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g polníčku
- mořská sůl a drcený černý pepř
- hrst černých oliv
- 100g konzerva uzených šprotů
Postup
Příprava jídla
1 Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich
okrájejte kůru
včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky
u
jednotlivých dílků. Pak je nakrájejte na tenké plátky
(zkušenější mohou z pomerančů
vykrojit filátka).
2 Promíchejte plátky pomerančů,
kolečka cibule, olivový
olej a polníček. Osolte a opepřete. Rozložte úhledně
na
servírovací talíř, pomeranče dospod, a poklaďte černými
olivami a kousky
uzených šprotů.,
NĚCO NAVÍC
Příště můžete ochutnat
voňavou marockou obměnu
salátu: na pánvi opražte lžičku římského kmínu,
až se
rozvoní, a spolu se špetkou uzené papriky ho přimíchejte k
pomerančům. Místo polníčku dejte koriandr.