Jaruna
Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Saláty před téměř 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 1 ks menší květák, rozebraný na malé růžičky
- 1 ks menší červená cibule
- 2–3 lžíce sušené brusinky
- 20 g máslo
- 1 lžička kmín
- undefined šťáva z půlky citronu
- 1 lžička med
- 5 lžic extra panenský olivový olej
- 1 hrst lístky koriandru, nasekané
- 1 hrst čerstvá petrželová nať, nasekaná
- 1 špetka sůl
Postup
Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.