Jaruna
Salát se steakem v asijském stylu
Saláty před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 plátky hovězí roštěnky (asi 600 g)
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g rukoly
- 100 g polníčku
- 1 svazek ředkviček, pokrájených na tenké plátky
- 4 jarní cibulky, pokrájené na šikmé plátky
- 1 šálek výhonků z fazolí mungo
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 lžíce limetové šťávy
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 1 chilli paprička, pokrájená na kostičky
Postup
Maso osolte, potřete olejem a grilujte 4 minuty z každé strany. Nechte na prkénku 5 minut odpočívat. Zázvor nastrouhejte najemno a vymačkejte z něj 1 lžičku šťávy. Prošlehejte s ostatními přísadami na zálivku. Maso nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se zeleninou, klíčky a s dresinkem.