Jaruna
Hovězí šašlik se zeleninou
Večeře před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hovězí maso
- kukuřice
- fazolky zelené
- rajčátka cherry
- olej
- slanina
- cibule šalotka
- česnek
- pepř černý
- koření chilli
- rozmarýn
- sůl
Postup
Hovězí maso nakrájíme na kostky asi 3x3cm napícháme je na větvičky rozmarýnu a potřeme je marinádou, na kterou olej smícháme s česnekem, pepřem a chilli. Potřené maso necháme marinovat nejlépe přes noc.
Připravíme zeleninu: slaninu necháme rozehřát a na ni vložíme fazolky, rajčata a šalotku nakrájenou na měsíčky. Na prudkém plameni orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme i větvičky rozmarýnu a na závěr kukuřici upečenou na grilu společně s masem.
Namarinované maso osolíme a zprudka grilujme z každé strany 3 minuty. Zeleninu necháme na pánvi nebo dáme do mísy a přidáme ugrilované maso. Podáváme s chlebem a ostřejší majonézou nebo speciálními dipy na grilování.