Jaruna
Spaghetti alla crudaiola
Pasta před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 400 g špaget
- sůl
- 240 g třešňových rajčátek, rozpůlených a zbavených semen
- 3 menší silnostěnné zelené papriky, očištěné a nakrájené na nudličky
- 1 lžička kaparů
- 1 menší řapík celeru, nakrájený na plátky
- 10 bazalkových lístků, natrhaných nahrubo + další na ozdobení
- špetka sušeného oregana
- 125 ml panenského olivového oleje
- sůl
Postup
V misce smíchejte přísady na omáčku. Přiklopte a nechte několik hodin rozležet v chladničce. Pak vyjměte a nechte dojít do pokojové teploty. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte bazalkou a ihned podávejte.
Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.