Jaruna
Lasagne se žampiony
Pasta před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- žampiony
- lasagne
- rukola
- sýr Mozzarella
- smetana zakysaná
- vejce
- máslo
- sýr Parmazán
- pepř mletý
- sůl
Postup
Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je “al dente” (tvrdší na skus). Zchladíme je ve studené vodě a necháme odkapat.
V misce smícháme zakysanou smetanu s vejci, solí, pepřem a nastrouhanou mozzarellou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, listy rukoly vypereme ve vodě a necháme odkapat.
Zapékací formu lehce vymažeme máslem a vyložíme ji plátem lasagní. Poklademe ho třetinou žampionů a vrstvou rukoly, zalijeme třetinou smetany, pokapeme máslem a jemně posypeme parmazánem. To vše zopakujeme ještě dvakrát. Přidáme poslední vrstvu těsta, kterou už jen potřeme máslem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dozlatova asi 35 minut.