Jaruna
Horký salát s pancettou
Saláty před téměř 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1 balení trhaného salátu (mix)
- 8 plátků pancetty
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 5 lžic Kalamata balsamikového octa
- olivový olej
Postup
Na plotně rozpalte pánev. Zastříkněte ji olivovým olejem a rozprostřete na ní plátky pancetty. Pečte je do křupava z obou stran, poté je vyjměte na talíř a vypněte oheň pod pánví, ale ponechejte ji na horké plotýnce.
Do pánve plné šťávy z pancetty ihned vymáčkněte oba stroužky česneku a v horkém tuku je lžící chvilku míchejte, dokud se neopraží. Nyní přilijte Kalamata balsamikový ocet a míchejte. Ocet začne probublávat a redukovat. Abychom docílili krásného jemného dresinku, přidejte na závěr kapku oleje.
Nyní můžete pánev odstavit z plotny. Vezměte připravenou křupavou slaninu a prsty jí do dresinku rozmačkejte. Salátový mix vsypte přímo do pánve k teplému dresinku a vše rukama rychle promíchejte. Salát naservírujte na velký talíř a ihned jej podávejte. Salát můžete doplnit opraženými piniemi či sušenými brusinkami.