Andreja Snejdar
Rýžová kaše s kokosovým mlékem a zkaramelizovanou hruškou
Vydatná snídaně před téměř 10 roky z veg-ethique.blogspot.cz
Ingredience
- 180 gramů mléčné rýže (např. Alnatura)
- 30 - 40 gramů rozinek
- 1/2 čajové lžičky soli
- 600 ml vody
- 4 polévkové lžíce kokosového mléka (já měla Alnatura)
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- 2 hrušky
- + přes noc namočené vlašské hořechy a mandle na posypání (celkem asi 30 gramů)
- + datlový sirup na ozdobu (nemusí být)
Postup
Večer propláchněte rýži, zalijte vodou a nechte přes noc namočené. Ořechy a mandle zalijte vodou a nechte také odmočit do rána.
Ráno rýži propláchněte, zalijte 600 ml vody, přidejte rozinky, sůl a vařte, dokud nebude rýže měkká (soli stačí přidat jen špetka, ale já mám ráda slano-sladkou kombinaci).
Mezitím si omyjte a nakrájejte hrušku na podélné silnější plátky.
Na pánvi rozehřejte kokosový olej, poklaďte plátky hrušky a restujte dozlatova nejdřív z jedné strany a poté z druhé strany.
Když je rýže měkká, přidejte kokosové mléko a ještě minutku nechte na teple dojít.
Kaši nandejte na talíř, přidejte zkaramelizovanou hrušku, posypte ořechy, mandlemi a popřípadě ozdobte (oslaďte) datlovým sirupem. Ten je zde jen kvůli fotce, chuťově není potřeba ;)