Kate Pergnerová
Jarní zeleninová polévka s fazolemi a zeleným čajem
Polévky VEGAN před téměř 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- 1 litr zeleninového vývaru (může být z kostky)
- Kousek zázvoru
- 2 sáčky zeleného čaje
- 1 lžičku sójové omáčky
- 5 – 6 listů kapusty
- 3 – 4 ředkvičky
- 1 menší šalotku
- 2 hrnečky uvařených fazolí
- 1 limetku
- hrst lístků koriandru nebo petržele
- 2 zelené cibulky
Postup
V kastrůlku přivedeme k varu zeleninový vývar. Ztlumíme plamen a přidáme zázvor nakrájený na tenké plátky, sáčky se zeleným čajem a sójovou omáčku. Vaříme asi 2 minuty, pak vyjmeme čajové sáčky. Vývar musí zůstat horký.
Pokrájíme kapustu, ředkvičky a šalotku nakrájíme na tenké plátky.
Do misek rozdělíme fazole a pokrájenou zeleninu.
Vývar znovu přivedeme k varu, vyjmeme zázvor a vývarem zalijeme fazole a zeleninu v miskách a promícháme.
Polévku ozdobíme pokrájenou zelenou cibulkou a lístky koriandru či petržele a do každé mističky vymačkáme šťávu ze čtvrtiny limetky