Jaruna
Čokoládová pěna s mátou
Maškrty před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 80 g kvalitní tmavé čokolády (ideálně se 70 % kakaové hmoty)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g mascarpone
- 1 lžíce moučkového cukru
- hrst borůvek na ozdobu
- šťáva z poloviny citronu
- 2 hrsti mátových lístků
- 3 lžíce krystalového cukru
Postup
1 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní anebo v mikrovlnné troubě a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu. V misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.
2 Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abyste z nich dostali maximum vůně i chuti.
3 Pěnu dejte do 4 menších šálků nebo pohárků a vložte do lednice vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.