Jaruna
Thajské karí s chřestem
Asie před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 700 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na cca 2cm kostky
- 1 velká cibule, najemno nasekaná
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 kousek citronové trávy, zbavený vnějších lístků, podélně rozčtvrcený
- 2–4 lžíce zelené kari pasty
- 300 ml kokosového mléka
- 250 ml drůbežího vývaru
- 2 lžičky kuliček zeleného pepře
- 2 listy kaffirové limety (sušené)
- 1 svazek bílého chřestu, oloupaného, zbaveného dřevnatých konců a nakrájeného na špalíky
- rybí omáčka, na dochucení
- lístky koriandru, jasmínová rýže vařená v páře a kolečka limety k podávání
Postup
1 Olej rozpalte ve woku nebo v hluboké pánvi. Opečte na něm po dávkách kuřecí maso, aby bylo ze všech stran zlaté, přendejte ho do mísy a dejte stranou.
2 Pánev vraťte na oheň. Vsypte cibuli, česnek, citronovou trávu a minutu opékejte. Přidejte kari pastu a za stálého míchání ji minutu opékejte. Do pánve vraťte maso, přilijte kokosové mléko a vývar, přidejte zelený pepř a limetové listy a přiveďte k varu. Vsypte chřest a vařte ho doměkka. Dochuťte rybí omáčkou. Karí podávejte s koriandrem, jasmínovou rýží a limetou.