Andreja Snejdar
Domácí tvarohový sýr
Na pečivo před asi 10 roky z blog.veruska.cz
Ingredience
- Smíchejte jogurt (500 g) s kysanou smetanou (150 – 190 g) a přidejte sůl. Na mísu položte cedník, ten vystelte čistou plenou a do ní dejte připravenou směs. Povrch překryjte cípem pleny a nechte na lince 12 hodin stát. Už v tuto chvíli je sýr celkem odkapaný, můžete klidně konzumovat a nebo přemístěte ještě na dalších 12 hodin do lednice. Pak přemístěte z pleny do nádoby s uzávěrem a zkonzumujte do týdne.
Postup
Tento čerstvý sýr je tvarohového typu a chutná skoro jako Lučina, ale jenom skoro, je totiž mnohem lepší. Z uvedeného množství jej vyrobíte asi 270 g – asi, protože něž jsem jej zvážila, stihlo se kus ujíst.