Andreja Snejdar
Salát tabouleh
Bulgur před asi 10 roky z www.kondice.cz
Ingredience
- 110 g bulguru
- listový salát
- 5 malých raných cibulek
- 1 červená cibule
- 3 masitá rajčata
- plocholistá petržel (čím více, tím lépe)
- 1 salátová okurka
- 1 dl olivového oleje
- šťáva ze 2 citronů
- 1 kávová lžička římského kmínu
- sůl, pepř
Postup
Začněte s přípravou bulguru, který vaříme vždy podle návodu na obalu, aby byl sypký a nerozvařený. Nemusíte jej ani moc solit. Když je hotov, nechte ho vychladnout.
Mezitím si nakrájejte zeleninu na velmi malé kousíčky. Rajčata je důležité zbavit jadérek, použije se jen dužnina. To samé platí pro okurku. Cibuli nasekejte na co nejjemnější kousky, aby nebyla moc agresivní. Když je vše hotové, zeleninu dobře promíchejte s olivovým olejem, solí a kmínem.
Nakonec přidejte bulgur a podávejte!