Jaruna
Vepřové kotlety s krustou
Vepřový před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- vepřové maso
- mandle
- olej
- pepř
- hořčice celozrnná
- hořčice ostrá
- sůl
- brambory
- cibule červená
- cuketa
- olej slunečnicový
- šťáva citronová
- sůl
Postup
V misce smícháme obě hořčice, mandle a drcený pepř. Kotlety zlehka naklepeme a zprudka je z obou stran opečeme v pánvi na oleji. Osolíme je, potřeme mandlovou směsí, rozložíme do zapékací mísy, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme je doměkka a dozlatova.Rozdělíme je na talíře, doplníme bramborovým salátem, podlijeme trochou výpeku z masa a ihned podáváme.
Salát: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme je a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do mísy. Přidáme omytou cuketu nakrájenou na jemné plátky, vychladlé brambory, olej a citronovou šťávu, osolíme a opatrně promícháme.