Jaruna
Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)
Saláty před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3–4 vejce
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 1/2 svazku čerstvé petrželky
- 1 lžička drceného sušeného chilli
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvé bílé pečivo k podávání
Postup
Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz
Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku
a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka
vmíchejte olivový olej. Osolte, případně
i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí
vody. Na hniličko (s vláčným středem) je
vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.