Kristýna Žďárská
Chicken curry
Maso před asi 10 roky z www.zghettablog.cz
Ingredience
- (pro 4)
- 1 balíček kuřecích prs
- 1,5-3 kelímky bílého jogurtu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 velká cibule
- 2 střední rajčata
- 4 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky garam masala
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli (nemusí být)
- 1 lžička soli
- 4 lžíce olej
Postup
Začneme tím, že si prolisujeme česnek, který smícháme se zázvorem a trochou vody do konzistence pasty. Nakrájíme si maso, které dáme do mísy s jogurtem /1/ (čím víc ho dáte, tím více omáčky budete mít) a trochu osolíme (cca 1 lžička). Přimícháme také polovinu vzniklé zázvorové pasty. Nakrájíme na jemno cibuli a rajčata. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme cibuli, až zesklovatí (většinou u toho začne i intenzivně vonět). Cibuli mám radši červenou, ale i bílá je dobrá. Přidáme zbylou zázvorovou pastu a smažíme dvě minuty. Mezitím si připravíme mix koření, který smícháme s trochou vody, tak, aby se směs byla tekutá. Směs nalijeme na pánvi a smažíme cca 5 minut, než se kořenní začne viditelně oddělovat od oleje. Přidáme rajčata a dusíme do změknutí /2/. Nakonec přidáme maso i s jogurtem /3/ , dobře promícháme /4/ a dusíme pod pokličkou 35-40 minut, než je maso měkké. Občas promícháme. Podáváme nejlépe s rýží basmati, kterou jsem ale zatím na uspokojivé úrovni nikde nesehnala a ideální je taky indický chléb naan.