Jaruna
Thajský salát s kuřetem a nudlemi
Saláty před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 pošírované kuřecí prsní řízky, rozdělené na kousky
- 200 g tenkých fazolových (skleněných) nudlí
- 125 ml limetové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1½ lžíce cukru krupice
- 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- ½ malé červené cibule, na tenké plátky
- 1 malá salátová okurka, na plátky
- 1 červená chilli paprička, očištěná a na tenké nudličky, případně zbavená semínek
- ½ svazku koriandru, nasekaného
- 40 g opražených kešu, nahrubo nasekaných
Postup
1 Nudle dejte do žáruvzdorné nádoby a zalijte vroucí vodou. Nechte stát osm minut, aby změkly, pak je slijte.
2 Na zálivku šlehejte limetovou šťávu, rybí omáčku, arašídový olej a cukr tak dlouho, aby se cukr rozpustil.
3 Nudle smíchejte s kuřecím masem, třešňovými rajčátky, cibulí, okurkou, chilli papričkou, koriandrem a připravenou zálivkou a posypte ořechy.