Jaruna
Jarní salát s ředkvičkami
Saláty před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- brambory
- ředkvičky
- kedlubna
- cibulka jarní
- sedmikráska
- olej olivový
- sůl
- smetana zakysaná
- pažitka
- petržel hladkolistá
- česnek
- sůl
Postup
V hrnci přivedeme k varu asi 1,5 litru vody, osolíme ji, nasypeme do ní brambory nakrájené na plátky a povaříme je tak, aby zůstaly pevné. Pak je scedíme, nasypeme na plech a necháme dobře vypařit.
Kedlubny oloupeme, překrojíme na půlky a nakrájíme je na plátky. Vložíme je do mísy, přidáme očištěné a na plátky nakrájené ředkvičky a očištěné cibulky nakrájené na jemné plátky, zeleninu osolíme a přelijeme olejem. Přidáme zchladlé plátky brambor a opatrně promícháme.
V misce smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a česnekem utřeným se solí. Zálivku rozdělíme do misek nebo vhodných sklenic, přidáme promíchanou zeleninu a každou porci salátu doplníme sedmikráskami.