Jaruna
Kuřecí cassoulet
Kuře před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuřecí maso
- mouka pšeničná hladká
- olej olivový
- klobása chorizo
- cibule
- česnek
- mrkev
- celer řapíkatý
- rajčatová pasta
- vývar kuřecí
- rajčata sterilovaná
- bazalka
- tymián
- fazole bílé
- pepř mletý
- sůl
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a poprášíme je moukou.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme kuřecí kousky a opečeme je ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, do výpeku v hrnci přidáme chorizo a oloupanou cibuli nakrájené na plátky, rozmačkaný česnek a očištěnou mrkev s celerem nakrájené na plátky a opékáme asi 4 minuty.
Přidáme rajčatovou pastu, opečené kousky kuřete, nakládaná rajčata, nakrájenou bazalku a lístky tymiánu a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme asi 30 minut.
Nakonec přimícháme scezené sterilované fazole, cassoulet dochutíme pepřem a solí a už jen krátce prohřejeme.